Life in paradise

2010-02-27
12:02:31

RE:EARTH


Vilka hektiska dagar det har varit! Men så troligt roligt på samma gång. Nu är festivalen över och jag tänkte skriva både mina positiva och negativa upplevelser.

Positiva:
Det var ett jäkla drag och publikhavet tjöt av lycka när de stora artisterna spelade. Den glade svensken på festival och semester i ett kan väl knappast bli bättre? Jag såg så många glada ansikten och stora härliga gäng som dansade med harmoni i blicken. Det var mycket folk och stämningen var magisk! Jag träffade många av mina elever och även kollegor. Tack för att ni kom allihopa! Jag trodde inte att en sådan här festival gick att toppa om man jämför med förra året då den ägde rum på Koh Tao... men detta var så mycket mer. Ingen (vad jag eller någon annan såg av de som jobbade) plankade in på festivalområdet utan alla deltagare i årets re:earth-festival bidrog fint till välgörenheten. Festivalen i sig är något som bara måste ske fler gånger. En gång om året skulle vara ett bra mål för framtiden. Vi har hittills lyckats 2 år i rad med bra respons. Personligen hade jag två helt fantastiska dagar trots mycket lite sömn. Jag är så otroligt stolt över A som har jobbat i 8 månader för detta projekt. Trots stress och magsår så har vi tillsammans gjort något för naturen. Bra jobbat!

Negativa:
Många hade missförstått hur man skulle göra för att få rabatt på biljetten och det var otroligt jobbigt att förklara proceduren som krävdes för detta till varje preson som skulle köpa biljett. Biljetten för två hela dygn med alla artister kostade 800 TBH, vilket motsvarar 190 svenska kronor. Med rabatt kostade biljetten istället 500 TBH, vilket motsvarar 120 SEK. Folk var sura och gnällde väldigt mycket över pengarna(?) då de var tvungna att betala fullpris. Det skiljde alltså 70(!) SEK! Tydligen var det värt att bråka om detta. Snåljåpar! Pengarna går dessutom till välgörenhet för att rädda korallerna runt Samui. Turismen är ju en bidragande orsak till att det marina livet utanför kusten har dött. Jag tycker gott att man då kan put some money in! Det var också otroligt mycket skräp som kastades omkring på marken. Den sista dagen upplevde jag många svenskar som otroligt grisiga då de skulle tränga sig in backstage och försökte stjäla dricka och annat som fanns för artisterna då de blev ombedda att lämna området.

Nåja. Nu har det lagt sig. Allt är lugnt och stilla. En timmes massage väntar nu... vi hörs snart!