Life in paradise

2009-07-27
00:54:24

Välkomna!

Här tänker jag skriva ner mina tankar och upplevelser som ploppar upp i mitt vardagliga liv i paradiset, nämligen Thailand (Koh Tao).

Mitt yrke här på den lilla ön går ut på att undervisa alla som vill dyka ner i det stora blå, och min yrkestitel är Master Scuba Diver Trainer, alltså som på ren svenska betyder dykinstruktör som utbildar personer upp till det första steget som professionell dykare, Divemaster. Jag är även behörig att utbilda tio stycken specialkurser; Enriched Air Diver/Nitrox, Underwater Photography, Wreck Diver, Deep Diver, Equipment och några fler.

Om mycket annat än dykning kommer det att skrivas också så klart, beroende på var i landet jag befinner mig, vilken årstid det är och vad jag och min sambo, A, får lust till helt enkelt.

Lite kort om mig:
Jag heter Sandra. Jag är bosatt på den lilla, lilla ön Koh Tao. Jag är oftast hemma i Sverige varje sommar och jobbar då ibland som undersköterska, dels för att ha något att göra men också för att få ihop lite stålar. På Tao kör jag omkring på en liten blåsilvrig lätt mc, Honda Dream, som jag tycker är grym, haha. Dyker mycket, tillbringar mycket tid på båtar och i klassrum och försöker lära mig något nytt om livet varje dag vare sig det handlar om pedagogik eller om marint liv.

Den här bloggen handlar nog lite om min frigörelse och satsning på ett liv långt bort ifrån namnet Svensson, mörkret, kylan och ångesten över att inte trivas i det inrutade svenska samhället och synen på hur en vardag "ska" se ut. Många undrar ju när man ska komma hem och bli seriös. Mitt svar är då: Jag är seriös.



Följ dina drömmar, no matter what.